Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu za 250 tisíc korun napáchal požár dvou stavebních buněk

Dne 17. ledna ve 22:37 hodin byl na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje ohlášen požár stavebních buněk v obci Luníkov na Kladensku. Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Slaný se dvěma zásahovými automobily a jednotky dobrovolných hasičů obce Zlonice a Velvary celkem se třemi zásahovými automobily.

Po příjezdu hasičů na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár dvou stavebních buněk v plném rozsahu. Aby se hasiči dostali do objektu, museli pomocí nůžek přestříhnout zámek, kterým byl hlavní vchod uzamčen. Po násilném vniknutí byly nasazeny celkem dva útočné proudy. V dýchací technice pak hasiči ve 23:11 hodin požár lokalizovali.

V objektu byla stará požární nádrž. Hasiči zřídili toto místo jako čerpací stanoviště pro kyvadlovou dopravu vody. V 00:45 hodin byl požár zlikvidován a hasební práce jednotkou požární ochrany ukončeny.

Místo požáru bylo ohledáno vyšetřovatelem hasičů, ten určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na topidle. Škoda vzniklá požárem činí 250 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou nulové.

autor Lukáš Vejvar
Oddělení ZPP Kladno


-swo-

Sdílet