Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár zahradní chatky Malenovicích si vyžádal jeden lidský život, na místě zasahovalo pět jednotek hasičů

Deset minut po půlnoci přijal operátor tísňové linky krajských hasičů informaci o možném požáru haly u cyklostezky vedoucí podél toku řeky Dřevnice v průmyslové části Malenovic.

Na místo hlášené události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Otrokovice, hasiči města Zlína z Prštného a dobrovolní hasiči z Malenovic.

Po příjezdu na místo velitel zásahu upřesnil, že nedošlo k požáru průmyslové haly, ale zahradní chatky, která stála za halou. Plameny zachvátily chatku v celém rozsahu a bylo jasné, že její záchrana už není možná. Požárem zasažené dřevěné konstrukce chatky se začaly také postupně bortit. Na místo byly vyslány další posilové jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a profesionálních hasičů z centrální stanice Zlín s velkoobjemovou cisternou.

Po sražení plamenů začali hasiči rozebírat zbytky konstrukcí objektu a dohašovat jednotlivá ložiska hoření. Při odklízení trosek a prohrabávání požářiště bylo pod vrstvou zuhelnatělého materiálu nalezeno torzo lidského těla. Na místo události proto byli vysláni kriminalisté, kteří se připojili k vyšetřovateli zlínských hasičů.

V jedenáct hodin dopoledne bylo vyšetřovateli hasičů a policistů ukončeno ohledání požářiště. Možnost, že měl požár ještě další oběť byla vyloučena. Událost zůstává v dalším šetření policie ČR. Výše způsobené škody byla stanovena na 100.000 korun.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet