Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V polovině ledna roku 2017 proběhla 134. výroční valná hromada SDH Běloves

V sobotu 14. ledna 2017 se v prostorách hotelu a restaurace Bonato konala již 134. výroční valná hromada SDH Běloves. Předmětem jednání bylo nejenom zhodnocení činnosti sboru za rok 2016, sportovních aktivit mladých hasičů a vyzdvihnutí úspěchů jednotlivých členů sboru, ale také se hovořilo o nadcházejícím roce 2017.

Přítomné hosty přivítala starostka SDH Běloves Šárka Cimbálníková, která poděkovala vzácným hostům, mezi nimiž nechyběl mimo jiné místostarosta města Náchoda Ing. Jan Čtvrtečka, Miladě Řehákové a Janu Černému starostovi SDH Náchod za jejich účast.

Po přivítání hostů přítomní povstali, aby minutou ticha uctili památku zemřelého člena sboru Michala Šumpíka. Hned nato bylo přikročeno k určení jednotlivých komisí a čtení souhrnných zpráv za rok 2016.

Členská základna je stále široká. Ke konci roku 2016 čítala 45 mužů, 30 žen a 26 chlapců a dívek z řad mládeže.

Následně starostka SDH poděkovala všem členům sboru, kteří svou prací přispívali po celý minulý rok k dobrému jménu běloveských hasičů a svou účastí na mnoha sportovních kláních úspěšně prezentovali svůj sbor. Vyzdvihnuta zde byla i Denisa Hurdálková ze Starkoče, která v roce 2014 svým energickým zásahem pomohla zachránit kolabující mladou ženu u bývalého Čedoku v Náchodě.

Sboru se v loňském roce dařilo v čerpání dotací a díky sponzorským darům, členským příspěvkům a výnosům z jednotlivých akcí hospodařil sbor s vyrovnaným rozpočtem. Přesto pro svoji aktivitu, k níž patří také pořádání tábora Rescue Camp, potřebuje nadále podporu, především finanční.

Jednotka sboru dobrovolných hasičů uskutečnila v loňském roce 9 výjezdů, během nichž otestovala nové zásahové vozidlo, které obdržela od města Náchoda v prosinci roku 2015. Všechny výjezdy a aktivity sboru byly během valné schůze doplněny fotografiemi a filmovými záběry promítanými dataprojektorem přítomným členům a hostům.

Pan místostarosta Jan Čtvrtečka koncem valné hromady zprostředkoval zdravici pana starosty Jana Birke, který nebyl bohužel přítomen, a za město Náchod vyjádřil poděkování a uznání nejenom členům, ale také jejich rodinám za podporu při jejich práci.

Chtěl bych popřát a podpořit mladé hasiče, protože to je věc, která ve mně osobně vzbuzuje velkou důvěru a nadšení, neboť sám jsem členem dětské organizace a vím, že práce s dětmi a vychovávání nových generací působí jednak jako prevence kriminality, ale působí také výchovným dojmem a je to záslužná činnost. Věřte mi, že nejen v tomto roce, ale i v dalších letech vás v tomto úsilí podpořím,

řekl místostarosta Jan Čtvrtečka všem přítomným.

Závěrem schůze proběhlo schvalování nových plánovaných úkolů pro rok 2017 a hlasování o přijetí nových členů sboru. Nikdo z přítomných neměl námitek a všechny body tak byly jednomyslně přijaty.

Po skončení oficiální části bylo přistoupeno k volné diskuzi a společenskému programu, který trval dlouho do noci.

Richard Švanda
kronikář SDH
Sdílet