Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Zděchov na Vsetínsku sjelo auto do potoka, řidič nepřežil

Oznámení o dopravní nehodě v obci Zděchov na Vsetínsku přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska hasičů ve Zlíně v 16:57 hodin. Podle prvotních informací se havarované osobní vozidlo nacházelo v korytě potoku a jeho řidič zůstal v kabině.

Na místo události byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a současně také dobrovolní hasiči z obce Halenkov. Ti také na místo dorazili jako první a hned se připojili k policistům a dalším občanům, kteří vytáhli bezvládné tělo řidiče z vozidla a pokoušeli se ho oživit. K resuscitaci se následně připojili i profesionální hasiči a záchranáři. Přes veškerou snahu všech zúčastněných se řidiče oživit nepodařilo.

Hasiči také zajistili havarované vozidlo, které v korytě potoku leželo převrácené na levém boku. Únik provozních kapalin zjištěn nebyl. Velitel zásahu povolal na místo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice s vyprošťovacím automobil. Po příjezdu otrokovických hasičů bylo vozidlo vytaženo pomocí lanového navijáku.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet