Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na Jičínsku zničil garáž s vybavením a poškodil střechu rodinného domu

Pět jednotek hasičů zasahovalo ve středu 1. února 2017 časně ráno u požáru rodinného domu v obci Březovice na Jičínsku.

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 03:54 hodin. Operační důstojník na místo vyslal jednotky profesionálních hasičů z Hořic a Jičína, dále HZS podniku Čepro Cerekvice a dobrovolných hasičů z Hořic a Miletína.

Požár zasáhl hospodářskou část stavení, která navazovala na rodinný dům. Oheň zpozoroval a ohlásil majitel, který byl v tu dobu uvnitř domu i se svým synem. Oba se dostali bezpečně ven. Při příjezdu hasičů na místo hořela část stavení, ve které bylo zaparkované osobní vozidlo a uložena další výbava.

Plameny zničily kromě automobilu také kompresor, soustruh a několik menších traktůrků. Oheň se rozšířil na krovy a střešní konstrukci rodinného domu. Hasičům se podařilo včasným a účinným zásahem zabránit jeho rozšíření do obytných místností domu.

Požár dostali pod kontrolu v 04:50 hodin. Následně rozebrali zničenou střešní konstrukci, krovy a dohasili ohniska. Do ranních hodin na místě zůstala jedna jednotka dobrovolných hasičů, která prováděla dohled nad požářištěm.

Požár byl zlikvidován čtyři minuty po desáté hodině dopoledne. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun, uchráněné hodnoty na rodinném domě činí také jeden milion korun.

Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet