Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár drtiče molitanu

Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes, 21. ledna 2009 ráno u požáru v objektu firmy na výrobu čalounického materiálu v Teplicích nad Metují v části Javor na Náchodsku

Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes, 21. ledna 2009 ráno u požáru v objektu firmy na výrobu čalounického materiálu v Teplicích nad Metují v části Javor na Náchodsku. Požár byl na operační středisko HZS ohlášen v 06:25 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova, dále byly povolány jednotky sborů dobrovolných hasičů z Teplic nad Metují a Adršpachu.

Firma se zabývá zpracováním starého molitanu, ze kterého vyrábí čalounický materiál, převážně matrace. Požár vypukl v místnosti o rozměrech zhruba sedm krát šest metrů v zadní části areálu, kde probíhá drcení starého molitanu. V té době ještě neprobíhal provoz a uvnitř místnosti nikdo nebyl. Požár zpozorovali sami zaměstnanci, kteří přicházeli do práce. Hasiči v dýchacích přístrojích požár včas lokalizovali a nedošlo tak k rozšíření do dalších prostor. Vedlejší hala a další prostory byly silně zakouřeny a byl cítit zápach, který způsobil uvolněný kyanovodík z molitanu. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 07:09 hodin, dohasili ohniska a odvětrali zakouřené prostory. Požár poškodil drtící stroj, elektroinstalaci, malby a naskladněný materiál. Hmotná škoda byla majitelem odhadnuta na 80 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 5 milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní odbor Náchod

Info: por. Bc. Martina Žahourková, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje 

-wap-

Sdílet