Středa 15. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru ubytovny ve Špindlerově Mlýně vyjeli hasiči z druhého stupně požárního poplachu

Celkem osm hasičských jednotek zasahovalo v pátek 3. února 2017 večer při požáru v jednom z pokojů Špindlerovské ubytovny ve Špindlerově Mlýně. Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 18:43 hodin.

Operační důstojník na místo vyslal jednotky profesionálních hasičů z Trutnova, Vrchlabí, liberecké Jilemnice, dále dobrovolné jednotky ze Špindlerova Mlýna, Hostinného, Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Dolní Branné.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k požáru na pokoji ve druhém nadzemním podlaží ubytovny. Ten ještě před příjezdem první jednotky hasičů zlikvidovali ubytovaní hosté pomocí ručních hasicích přístrojů a vodou z nádob. Hosté ubytovny byli evakuováni do prostoru restaurace a ven před budovu.

Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár s největší pravděpodobností způsobil uživatel pokoje svou nedbalostí, když manipuloval s otevřeným ohněm a způsobil požár staršího barevného televizoru.

Oheň navíc poškodil dřevěný stůj, malbu místnosti a osobní oděv uživatele. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun, uchráněné hodnoty na budově, restaurace a vybavení objektu učiní 40 milionů korun.

Hasiči Špindlerův Mlýn
Sdílet