Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celkem 45 lidí bylo evakuováno kvůli požáru v hotelu v Dolním Dvoře, hořelo v jednom z pokojů

V neděli 5. února 2017 v noci došlo k požáru v hotelu v Dolním Dvoře. V tu dobu byl v objektu ubytovaný dětský lyžařský zájezd. O požáru informovali sami vedoucí, kteří jako první zpozorovali kouř na chodbě ubytovacího zařízení.

Na místo události vyjeli v 03:13 hodin profesionální hasiči z Trutnova a Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Dolního Dvora, Vrchlabí 3 – Podhůří, Černého Dolu – Čistá a Horního Lánova.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že hoří v jednom z pokojů ve třetím nadzemním podlaží. V době požáru se v hotelu nacházelo 40 dětí, pět vedoucích a personál, které hasiči evakuovali do restaurace v prvním nadzemním podlaží. Hasiči uhasili požár jedním vysokotlakým vodním proudem.

Následně pomocí motorových pil museli odstranit část poškozené podlahy a přetlakovou ventilací odvětrat zakouřené prostory. Šetřením na místě bylo zjištěno, že požár vznik od akumulačních kamen. Oheň se rozšířil na polovinu dřevěné podlahy pokoje a zasáhl také stropní konstrukci pokoje o patro níž.

Došlo ke zničení lůžkovin a poškození elektroinstalace, koberce a malby místnosti. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Sdílet