Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chrudimští hasiči se ve čtvrtek rozhodně nenudili

Chrudimští hasiči zasahovali ve čtvrtek 22. ledna v 8.35 hodin u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Hrochovým Týncem a Vejvanovicemi. Nákladní automobil skončil jízdu v příkopě. Vůz byl nakloněn a hrozilo jeho převrácení.

Chrudimští hasiči zasahovali ve čtvrtek 22. ledna v 8.35 hodin u dopravní nehody, která se stala na silnici mezi Hrochovým Týncem a Vejvanovicemi. Nákladní automobil skončil jízdu v příkopě. Vůz byl nakloněn a hrozilo jeho převrácení. Velitel zásahu si nechal přivolat na pomoc automobilový jeřáb ze stanice v Pardubicích. Hasiči provedli na vozidle protipožární opatření. Když dopravní policisté nehodu vyšetřili a zadokumentovali, hasiči pomocí automobilového jeřábu a vazáků auto vyprostili z příkopu.

Dne 22. ledna 2009 ve 22 hodin vyjížděli chrudimští profesionální hasiči k požáru chatky do obce Lukavice, místní část Vížky. V době zpozorování požáru byla již celá chatka v plamenech. Na místo byly dále vyslány jednotky dobrovolných hasičů ze Slatiňan a Chrasti. K likvidaci požáru byly nasazeny tři vysokotlaké proudy. Hasiči požár dostali pod kontrolu za třicet minut po jeho nahlášení a zcela zlikvidován byl ve 23.10 hodin. Poté bylo nutné rozebrat zbytky ohořelé konstrukce chatky. Událost byla ze strany hasičů ukončena v 0.30 hodin. Příčina vzniku požáru a výše škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje 

-miw-

Sdílet