Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škodu 350 tisíc korun způsobil požár mobilního domu v Lověšicích, místní části Přerova

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vyjely v sobotu v brzkých ranních hodinách k požáru v Lověšicích, místní části Přerova. Dle sdělení v tísňovém hovoru došlo poblíž železniční trati k zahoření dřevěné šopy či buňky.

K místu operační středisko vyslalo profesionální jednotku požární stanice v Přerově – a to posádky dvou cisternových vozidel, dále také drážní kolegy a dobrovolné hasiče z Přerova a Troubek.

Jednalo se o mobilní dům tzv. “mobilehouse“ o rozměrech zhruba 4×12 metrů, plameny jej nekompromisně zcela pohltily a šance o jakoukoliv záchranu byla mizivá.

V době vzniku požáru se uvnitř nacházely dvě osoby, naštěstí se dokázaly včas dostat do bezpečí. V hořícím objektu zůstaly dvě tlakové láhve, po nalezení je hasiči v bezpečném prostoru ochlazovali.

V následujícím čase hasiči postupně procházeli požářiště a dohašovali menší ohniska, požár celkově zlikvidovali zhruba po dvou hodinách a jednotky se postupně začaly navracet na své základny.

Na místě pracoval také hasičský vyšetřovatel, po konzultaci s majitelem byla výše škody stanovena v částce 350 tisíc korun, s největší pravděpodobností došlo k zahoření od topného systému na dřevo.

redakčně upraveno
Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet