Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto se po nárazu vzňalo, uvnitř uhořel člověk

K tragické dopravní nehodě dnes odpoledne hasiči vyjížděli na Hodonínsku. V havarovaném hořícím autě zemřel člověk.

K tragické dopravní nehodě dnes odpoledne hasiči vyjížděli na Hodonínsku. V havarovaném hořícím autě zemřel člověk.

Požár auta, které se po nárazu do stromu vzňalo, ohlásila řidička okolo projíždějícího vozidla. Hasiči informaci převzali ve 14.16 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo tři jednotky hasičů – profesionální jednotku ze stanice ve Veselí nad Moravou a dobrovolné jednotky ze Strážnice a Petrova.

Na silnici II. třídy ze Strážnice do obce Žeraviny havarovalo vozidlo Citroen C3. Auto v levotočivé zatáčce vyjelo mimo vozovku a narazilo do stromu. Při čelním nárazu začalo hořet. Při příjezdu hasičů již bylo celé auto v plamenech a pro hustý dým nebylo možné zjistit, jestli je někdo uvnitř zdemolované kabiny. Hasiči požár jedním vysokotlakým proudem za několik minut lokalizovali a ve 14.31 hodin zlikvidovali. Druhým vysokotlakým proudem ochladili doutnající ohořelý strom. V kabině na místě řidiče našli ohořelé torzo lidského těla. Jeho totožnost se zatím nepodařilo zjistit.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči z vraku vozidla po vypáčení dveří a odstřihnutí středového sloupku a části střechy vyprostili ohořelé tělo a pomohli ho pracovníkům pohřební služby naložit k odvozu.

Vozidlo začalo hořet v důsledku dopravní nehody, škodu na zničeném autě vyšetřovatel HZS předběžně vyčíslil na 250 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet