Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič osobního vozidla zemřel po srážce s kamionem

Tragická dopravní nehoda se stala dnes (23. ledna 2009) večer na silnici č. I/11 u obce Urbanice na Hradecku. Po srážce osobního vozidla s kamionem zemřela jedna osoba.

Tragická dopravní nehoda se stala dnes (23. ledna 2009) večer na silnici č. I/11 u obce Urbanice na Hradecku. Po srážce osobního vozidla s kamionem zemřela jedna osoba.

Událost byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena ve 20:39 hodin. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové a také dobrovolní hasiči z Lhoty pod Libčany. Osobní vozidlo Opel Vectra jedoucí ve směru na Hradec Králové se čelně střetlo s protijedoucím kamionem převážející železné ingoty.

Nákladní vozidlo skončilo po srážce na boku v příkopu. Řidič Opelu utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl. Řidič kamionu vyvázl bez zranění. Hasiči zabezpečili osobní vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Při nehodě došlo k poškození nádrží nákladního vozidla a úniku nafty do půdy. Hasiči jímali unikající látku do speciálních nádob a zbývající obsah nádrží přečerpali do sudů. Po zadokumentování události Policií ČR hasiči vyprostili tělo řidiče z vraku vozidla. Silnice byla v místě nehody více jak dvě hodiny uzavřena.

Jednotky požární ochrany na místě spolupracovaly s Policií ČR a Zdravotnickou záchrannou službou. O nehodě byla informována Česká inspekce ŽP. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

-kow-

Sdílet