Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahují u tragické nehody mezi Hradcem Králové a Jaroměří, při které zemřeli dva lidé

K tragické dopravní nehodě došlo dnes 13. února 2017 večer na hlavní silnici č. I/33 mezi Hradcem Králové a Jaroměří. U obce Semonice došlo ke střetu osobního vozidla s kamionem.

Na místo události vyjeli v 19:28 hodin profesionální hasiči z Jaroměře a Hradce Králové – stanice Pražská se čtyřmi zásahovými vozidly.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že v havarovaném osobním autě zůstali zaklíněni tři lidé. Dva spolujezdci ve vozidle utrpěli zranění neslučitelná se životem.

Z dosud nezjištěných příčin v 19.28 narazil osobní automobil Renault Megane cizí poznávací značky jedoucí ve směru od Hradce Králové do nákladního automobilu DAF cizí poznávací značky jedoucího opačným směrem.

Řidič osobního automobilu z neznámé příčiny vjel do protisměru a narazil do pravé přední části nákladního vozu. Od kamionu pak bylo osobní vozidlo odhozeno do pravého příkopu ve svém směru jízdy. Nákladní vůz po nárazu sjel do pravého příkopu na opačné straně a poškodil vzrostlou borovici. Pro osádku osobního automobilu měla nehoda tragické následky.

por. Mgr. Eva Prachařová, Policie ČR

Hasiči pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprostili těžce zraněného řidiče, kterého předali do péče záchranné služby. Řidič polského kamionu vyvázl bez zraněn

Foto: HZS & PČR
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet