Pondělí 13. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Zlína přejížděli od nehody k nehodě, u obou zasahoval i vyprošťovací automobil

V 14:31 hodin dorazili profesionální hasiči z centrální stanice Zlín na místo hlášené dopravní nehody, ke které došlo na komunikaci ze Slušovic směrem na obec Trnava. Osobní vozidlo zn. Suzuki tam skončilo převrácené na střeše v korytě potoka.

Slušovice

Řidič vyváznul z nehody bez zranění. Na místě nedošlo ani k žádnému úniku provozních kapalin. Velitel zásahu povolal na místo jednotku ze stanice Otrokovice s vyprošťovacím automobilem. Po jeho příjezdu bylo vozidlo bez komplikací z koryta vytaženo.

V 15:28 hodin hasiči ukončili zásah a připravili se k odjezdu na své stanice. Tam ale nedojeli. Prakticky hned po odjezdu z místa prvního zásahu byly obě jednotky operačním důstojníkem nasměrovány k obci Kašava, kde měla bourat dvě osobní vozidla. Podle oznamovatele došlo při nehodě ke zranění osob a jedno auto skončilo převrácené v příkopu.

Vzhledem k tomu, že obec Kašava je od Slušovic vzdálená jen několik kilometrů, byli hasiči na místě události za pár minut.

Po příjezdu velitel zásahu upřesnil, že došlo k nehodě pouze jednoho vozidla. To skončilo převrácené za svodidly pod úrovní komunikace. Druhé vozidlo patřilo svědkům nehody, kteří pomohli řidiči a jeho spolujezdkyni z převráceného auta. Spolujezdkyně utrpěla při nehodě zranění a byla předána do další péče posádce zdravotnické záchranné služby.

Hasiči zajistili místo nehody a havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po zadokumentování nehody policisty se znovu dostal ke slovu vyprošťovací automobil, který vozidlo z příkopu vyzvedl zpět na komunikaci.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet