Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bývalého skladu v Unčovicích zaměstnal hasiče na celou noc

Ve středu 15. února 2017 byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár bývalé skladovací haly v obci Unčovice.

K požáru vyjeli profesionální hasiči z Litovle a dobrovolní hasiči ze Senice na Hané a Tří Dvorů. Již v době jízdy jednotek na místo události bylo vidět velké plameny šlehající ze střechy bývalé dvoupodlažní skladovací haly o rozměrech 20 × 30 m.

Velitel zásahu si na místo vyžádal také výškovou techniku z Olomouce. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali střešní konstrukce, dohašovali ohniska v horním patře budovy a odvětrávali zakouřené prostory.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za půl hodiny po příjezdu, likvidaci hlásil velitel zásahu v 20:33 hodin. Po závěrečném průzkumu termokamerou předali hasiči požářiště majiteli a vrátili se zpět na základny.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, výše škody i příčina vzniku požáru jsou v šetření.

Ve čtvrtek 16. února 2017 ráno se hasiči vraceli znovu na požářiště. Ve stropních podhledech se objevila žhavá ohniska, která bylo potřeba dohasit. Hasiči proto stropy v mezipatře důkladně rozebrali a prolili vodou.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet