Úterý 19. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Háji ve Slezsku se převrátila na střechu Fabia, řidiče museli hasiči vyprostit hydraulickými nástroji

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve čtvrtek 16. 2. 2017 dopoledne v Háji ve Slezsku, místní části Smolkov (okres Opava), u nehody osobního automobilu Škoda Fabia Combi, který skončil v příkopu na střeše, opřen o plot a hlavní uzávěr plynu. Hasiči museli z auta opatrně vyprostit zraněného a zaklíněného řidiče, pak vytáhli na silnici i havarovanou­ fabii.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě mezi Smolkovem a Chabičovem informováno ve čtvrtek zhruba ve čtvrt na jedenáct. Do Smolkova vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice Opava dvěma vozidly, společně s ní jednotka dobrovolných hasičů z Hrabyně.

Hasiči zabezpečili havarovanou fabii před případným požárem. Z auta ještě na střeše v příkopu vyprostili staršího řidiče – s pomocí hydraulických nůžek a hydraulické stojky – a předali týmu ZZS MSK. Muž byl při vyprošťování při vědomí a komunikoval.

Fabii pootočili hasiči ještě v příkopu na kola a navijákem ze zásahového vozidla ji vytáhli na silnici. Na menší únik provozních kapalin na silnici a chodník použili nasákavý sorbent. Asistovali při naložení havarované fabie na vozidlo odtahové služby.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet