Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V garážích silničářů v Otovicích začal hořet sypač, škoda je přes pět milionů korun

U požáru sypače zaparkovaného v garážích správy a údržby silnic v Otovicích u Karlových Varů zasahovali v pátek v noci hasiči ze dvou jednotek. Požár nahlásili zaměstnanci společnosti v půl jedenácté večer, v době příjezdu hasičů na místo hořela kabina sypače plamenem.

Hasiči se kromě likvidace hořícího auta zaměřili i na ochranu dalších vozidel stojících kolem. Pod kontrolu dostali plameny zhruba za půl hodiny od nahlášení. Celková likvidace pak trvala necelé dvě hodiny. V sobotních dopoledních hodinách se na místo požáru vrátili vyšetřovatelé, kteří přizvali i znalce v oboru elektro.

Vyšetřovatelé vyloučili cizí zavinění, pravděpodobnou příčinou tak je technická závada. Při požáru nedošlo k žádnému zranění. Odhadovaná škoda je přes pět milionů korun, podle zástupce majitele se může vyšplhat až na deset milionů korun.

Jeden sypač je požárem zcela zničený, další sypač stojící v garážích hned vedle je poškozený, stejně tak další nákladní vozidlo zaparkované na druhé straně hořícího sypače.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 20 T815)
  • JSDH Hájek (CAS 32 T815)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet