Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Skleném shořela střecha rodinného domu, škoda byla vyčíslena na dva miliony korun

V sobotu 18. února 2017 byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár kůlny se dřevem v obci Malá Morava, místní část Sklené.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Hanušovic a z Malé Moravy, operační středisko k požáru vyslalo také kolegy z Pardubického kraje (profesionální a dobrovolné hasiče z Králíků).

Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena nejen kůlna se dřevem a pergola, ale také střecha rodinného domu, který původně sloužil jako kaplička. Hasiči začali s požárem bojovat několika proudy vody, k hašení používali i výškovou techniku.

Plameny zničily celou střechu bývalé kaple a vážně poškodily věžičku. Hasiči v průběhu likvidačních prací rozebírali střešní konstrukci, dohašovali skrytá ohniska a odvětrávali zakouřené prostory. Jednotky jsou stále na místě (stav k 17:00 hodině).

Výše škody byla předběžně vyčíslena na 2 miliony korun, příčina vzniku požáru je v šetření, s největší pravděpodobností se jednalo o nedbalost při manipulaci se žhavým popelem. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet