Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo v poli na střeše

Dne 26. 1. 2009 ve 13:12 hodin byli hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Sadová. Řidič osobního vozidla Opel vyjel mimo silnici a skončil na střeše v poli. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo na kola a pomohli s jeho vyproštěním zpět na vozovku.

Jednotka dobrovolných hasičů z Třebechovic pod Orebem byla v 07:30 hodin vyslána do Jeníkovic k záchraně kočky ze střechy rodinného domu. Po příjezdu na místo se hasičům nepodařilo sehnat majitelku domu, a proto nezasahovali a vrátili se na základnu.

Profesionální hasiči z Hradce Králové po osmé hodině ráno vyjeli k dopravní nehodě, která se stala u obce Libčany. Řidička osobního vozidla Š Fabia Combi nezvládla na namrzlé vozovce řízení, vozidlo se převrátilo přes střechu zpět na kola a skončilo částečně v příkopu. Žena utrpěla zranění a byla převezena do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii a zabránili úniku provozních kapalin. Sklo a plastové části automobilu odklidili z vozovky a místo předali Policii ČR k dalšímu šetření.

Za půl hodiny od první nehody byla na operační středisko hasičů ohlášena další nehoda, tentokrát na silnici u obce Hřibsko. Jednotka přejela od nehody v Libčanech ke druhé události. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že osobní vozidlo Š Favorit skončilo na střeše v příkopu. Řidička osobního vozidla a čtyřletý chlapec byli převezeni k dalšímu vyšetření do nemocnice. Hasiči pomocí navijáku cisterny převrátili vozidlo zpět na kola a odstavili mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice v 08:56 hodin vyjeli k dopravní nehodě, která se stala na silnici u obce Hněvčeves. Řidič osobního vozidla Š Fabia Combi zřejmě nezvládl řízení a skončil v příkopu. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči pomohli osobní vozidlo vytáhnout a naložit na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.
foto: HZS podniku Čepro Cerekvice

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli v 09:54 hodin přivoláni do ulice Zimova v Chlumci nad Cidlinou. V bytě v prvním patře dvoupodlažního domu došlo k požáru od krbových kamen na dřevo. Nedodržením bezpečné vzdálenosti od kamen došlo ke vznícení plastové krabice s papírem, třískami a dřevěnými briketami, která byla umístěna vedle kamen. Jako první na místo dorazila místní jednotka dobrovolných hasičů, která požár za dvanáct minut zlikvidovala. Hasiči vyklidili žhnoucí zbytky z bytu a odvětrali celý prostor pomocí přetlakové ventilace. Požár poničil kamna a také elektroinstalaci v bytě. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 10 tisíc korun. Dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou byli znovu na místo přivoláni ve 14.00 hodin. Kamna byla umístěna u stěny z dřevěných desek, které byly omítnuty. V mezistěně došlo k zahoření dřevěné desky a hasiči museli celou stěnu rozebrat. Při požáru nebyl nikdo zraněn.
foto: stanice Nový Bydžov


Hasiči ze stanice Nový Bydžov byli krátce po poledni přivoláni Policií ČR na parkoviště u supermarketu Plus v Revoluční ulici v Novém Bydžově, kde mělo dojít k úniku pohonných hmot z osobního vozidla. Hasiči po příjezdu na určené místo žádné známky po úniku provozních látek nenalezli. Projeli místo až k dalšímu supermarketu Penny Market, ale ani zde nebyly nalezeny žádné známky úniku pohonných hmot. Hasiči se vrátili zpět na základnu.

Ve 13:12 hodin byli hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla u obce Sadová. Řidič osobního vozidla Opel vyjel mimo silnici a skončil na střeše v poli. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči převrátili vozidlo na kola a pomohli s jeho vyproštěním zpět na vozovku.
foto: HZS podniku Čepro Cerekvice

Hradečtí hasiči před 16. hodinou zasahovali u dopravní nehody na třídě Karla IV. v Hradci Králové. Při srážce dvou vozidel nebyl nikdo zraněn. Hasiči odstranili části havarovaných vozidel ze silnice a vrátili se na základnu.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Profesionální hasiči z Dobrušky byli v 08:35 hodin požádáni o otevření vchodových dveří do prodejny v ulici Osvobození v Českém Meziříčí. Hasiči odřezali bezpečnostní mříže na vchodových dveří a prodejnu otevřeli.

Hasiči ze stanice Dobruška byli ve 22:52 hodin přivoláni do areálu nemocnice v Nádražní ulici v Opočně. Zdravotní sestra zůstala uvězněna v úklidové komoře na patře jednotky intenzivní péče chirurgického oddělení. Kvůli poškozenému zámku se nemohla bez pomoci dostat z místnosti. Hasiči pomocí speciálního nářadí dveře otevřeli.

Územní odbor Náchod

Broumovští hasiči pomáhali s transportem pacienta do sanity v Kladské ulici v Broumově – Velké Vsi.

Profesionální hasiči z Jaroměře byli v 10:41 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla, které havarovalo v Hradecké ulici v Jaroměři – Jezbinách. Řidič osobního vozidla Ford Escort nezvládl na namrzlé vozovce řízení, vyjel mimo vozovku a narazil do domu. Při příjezdu hasičů na místo byla jedna osoba v péči záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a zajistili vozidlo proti úniku provozních látek. Na místo byla povolána Správa a údržba silnic, která provedla posyp namrzlé vozovky. Příčiny nehody šetří Policie ČR. foto: stanice Jaroměř

Územní odbor Trutnov

Hasiči ze stanice Vrchlabí vyjeli k dopravní nehodě do obce Javorník. Osobní vozidlo Peugeot 106 skončilo mimo vozovku. Jedna osoba utrpěla zranění a v době příjezdu hasičů byla v péči záchranné služby. Hasiči zajistili automobil proti požáru a vytáhli jej zpět na vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Jičín

Hasiči SŽDC Hradec Králové vyjeli k odstranění stromu, který byl nebezpečně nakloněn nad železniční tratí v Ostroměři.

Hasiči z Jičína vyjeli k otevření bytu v ulici Na jihu v Jičíně – Novém Městě. Před 22. hodinou byli přivoláni do ulice Riegrova v Jičíně, kde byl ohlášen únik neznámé látky a šířící se zápach. Hasiči provedli průzkum a zkontrolovali místo události, ale žádné známky úniku látek nebo zahoření nezjistili.

Jednotka ze stanice Hořice pomáhala s transportem pacienta do sanity v ulici Všehrdova v Hořicích.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje


-swo-

Sdílet