Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 27. ledna 2009

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Černilova byli v 18:00 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel u obce Lejšovka. Jedno vozidlo narazilo do stromu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly ošetřeny a převezeny do nemocnice.

Hradec Králové

Hradečtí hasiči vyjeli k otevření bytu ve Štefánikově ulici v Hradci Králové. Uvnitř bytu byl nalezen pětasedmdesátiletý muž po zdravotní příhodě. Záchranná služba převezla muže do nemocnice.

Profesionální hasiči z Hradce Králové a dobrovolní hasiči z Černilova byli v 18:00 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou vozidel u obce Lejšovka. Jedno vozidlo narazilo do stromu. Při nehodě byly zraněny dvě osoby, které byly ošetřeny a převezeny do nemocnice. Dobrovolní hasiči z Černilova před příjezdem jednotky z Hradce Králové zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Od dopravní nehody byli hasiči odvoláni k unikající naftě z poškozených nádrží kamionu v Koutníkově ulici v Hradci Králové. Na místo byl povolán také chemický kontejner a kontejnerový nosič s nádobami na naftu z centrální stanice v Hradci Králové. Hasiči přečerpali zhruba 180 litrů nafty z nádrží kamionu do speciálních nádob. Životní prostředí nebylo únikem ropných látek ohroženo.

Hasiči z Hradce Králové před 19. hodinou pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v Průmyslové ulici v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Rychnovští hasiči pomocí automobilového žebříku odřízli poškozenou větev, která zůstala zaklíněna v koruně stromu a hrozila pádem na vozovku v ulici Štemberkova v Rychnově nad Kněžnou.

V 18:07 hodin hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli k hořícím sazím v komíně rodinného domu v Prorubkách. Hasiči vymetli žhnoucí saze z komínového tělesa. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Územní odbor Náchod

Profesionální hasiči z Broumova a dobrovolní hasiči z Meziměstí vyjeli k požáru plastového kontejneru ve Vernéřovicích. Po příjezdu na místo určení hasiči nenašli žádné známky po požáru a vrátili se na základny.

Profesionální hasiči z Náchoda, dobrovolní hasiči z Červeného Kostelce a dobrovolní hasiči podniku Oerlikon Červený Kostelec dopoledne zasahovali u požáru v areálu firmy na výrobu a montáž převodovek pro automobilový průmysl v Červeném Kostelci. V bývalé lakovně, která je vyklizena a téměř nic se v ní nenachází, došlo k zahoření vypalovací skříně. Požár byl uhašen ještě před příjezdem hasičů. Hasiči pouze dohasili ohniska požáru zbytků barev a odvětrali prostory. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Požár nenapáchal žádné hmotné škody a nedošlo ani ke zranění osob.

Dobrovolní hasiči z Nového Města nad Metují vyjeli k otevření dveří bytu v ulici U Zvonice v Novém Městě nad Metují, kde tekla voda. Hasiči se do bytu dostali oknem a uzavřeli přívody vody a plynu. V bytě se nikdo nenacházel.

Územní odbor Trutnov

Vrchlabští hasiči byli v 17:15 hodin přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel v Krkonošské ulici ve Vrchlabí. Při srážce osobních aut Volkswagen Touran a Audi A3 nebyl nikdo zraněn. Hasiči zabezpečili vozidla proti požáru a úniku provozních látek.

Územní odbor Jičín

Bez výjezdu jednotek požární ochrany se obešel noční požár v areálu firmy na výrobu nářadí a nástrojů, montážních systémů a automatizace v ulici T.G.Masaryka v Lázních Bělohrad. Zaměstnanci firmy si ráno po příchodu na pracoviště všimli, že v jedné z kanceláří shořel počítač. Požár se v místnosti sám uhasil a nedošlo k jeho rozšíření. Na místo v osm hodin ráno přivolali vyšetřovatele hasičů z Jičína. Ten určil jako nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru technickou závadu síťového zdroje. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun.

Jičínští hasiči v 15.00 hodin vyjeli k čerpání vody z obytného domu v Kacákově Lhotě. Hasiči nejprve odčerpali zatopenou šachtu a uzavřeli hlavní přívod vody, aby nedocházelo k dalšímu úniku z poškozeného potrubí.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradeckého kraje 

-miw-

Sdílet