Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Středa hasičů Královéhradeckého kraje ve znamení vyprošťování koček z motorů aut

Středa byla u jednotek požární ochrany Královéhradeckého kraje relativně klidným dnem. Hasiči řešili případy menšího rozsahu jako jsou asistence záchranné službě, otevírání bytu a také hned u dvou případů vyproštění koček z motorového prostoru automobilu.

Středa byla u jednotek požární ochrany Královéhradeckého kraje relativně klidným dnem. Hasiči řešili případy menšího rozsahu jako jsou asistence záchranné službě, otevírání bytu a také hned u dvou případů vyproštění koček z motorového prostoru automobilu.

Ilustrační foto


Hradec Králové

Hradečtí hasiči po páté hodině ráno pomáhali záchranné službě s transportem nemohoucí osoby do sanity v ulici Mánesova v Hradci Králové.

Před 19. hodinou otevírali dveře bytu v Harmonii I. v Hradci Králové. Uvnitř bytu byla nalezena žena, která po pádu na zem nemohla vstát. Na místo byla přivolána zdravotnická záchranná služba, která ženu převezla na vyšetření do nemocnice.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Hasiči z okresu Rychnov nad Kněžnou včera zasahovali u dvou netypických, ale shodou okolností stejných událostí.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou byli v 09:39 hodin přivoláni do obce Slemeno k vyproštění kočky. Ta se dostala do motorového prostoru osobního vozidla Š Octavia, kde uvízla. Hasiči provedli průzkum a zjistili, že kočka prolezla z motorového prostoru do předního podběhu vozidla, kde zůstala mezi ramenem přední nápravy a motorem zaklíněna. Hasiči nadzvedli auto pomocí heveru a zvíře vyprostili. Bez viditelných známek zranění byla kočka předána majiteli.

Jednotka dobrovolných hasičů z Vamberka vyjela také k vyproštění kočky z motorového prostoru vozidla, tentokrát do ulice Na Struhách ve Vamberku. Kočka zůstala zaklíněna pod klínovým řetězem v motorovém prostoru osobního vozidla. Hasiči opatrně kočku vyprostili a předali do péče přivolané veterinářky.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči otevírali dveře bytu v Krámské ulici v Náchodě.

Jednotka hasičů ze stanice Jaroměř byla v 18:45 hodin přivolána k otevření bytu do ulice nábřeží 17. listopadu v Jaroměři. Nemocná majitelka bytu ztratila klíče. Vzhledem k tomu, že byt byl opatřen bezpečnostním zámkem, bylo majitelce doporučeno přivolání rodinných příslušníků s náhradními klíči.

Územní odbor Trutnov a územní odbor Jičín

Jednotky požárních ochrany HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Trutnov a Jičín nezasahovaly u žádné události.

Info: por. Bc. Martina Žahourková, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje 

-wap-

Sdílet