Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Součinnostní cvičení „Hradčany 2005“

S předstihem Vás informujeme o součinnostním cvičení, připravovaném zejména pro jednotky sboru dobrovolných hasičů.

V severočeském regionu se již v současnosti začíná připravovat akce, která by měla oslovit dobrovolné hasiče v České republice. Na začátek července roku 2005 je plánováno součinnostní cvičení v dálkové dopravě vody „Hradčany 2005“. Akce by stejně jako v roce 2002 měla proběhnout na ploše vojenského letiště v bývalém vojenském prostoru Ralsko u Mimoně. Podle současných informací by dálková doprava vody měla probíhat opět z čerpadla do čerpadla přímo na ploše letiště Hradčany.

Celá akce potrvá celkem 4 dny – první den odpoledne příjezd jednotek, druhý den odborná příprava strojníků požární techniky, třetí den vlastní součinnostní cvičení a doprovodný program, čtvrtý den odjezd účastníků. V rámci doprovodného programu jsou plánovány ukázky těžké techniky civilní ochrany, práce lezců, vyprošťování a podobně. Program by měl být zajímavý pro odbornou i laickou veřejnost.

Předpokládané datum akce: neděle 3. 7. – středa 6. 7. 2005.

Časový rozvrh a program akce budou dále upřesňovány. Informace najdete na internetových stránkách http://hcr.kkp.cz a budeme je přinášet i na www.pozary.cz.

Napište nám do diskuse své názory a připomínky.

Za přípravnou skupinu: Milan Kučera.

Ilustrační foto z akce „Rekord 2001“: Jan Kostík.
Sdílet