Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zasáhl silo s pilinami

Čtyři hasičské jednotky likvidovaly požár pilin v areálu dřevařské firmy v Klatovech. Piliny začaly hořet ve venkovním prostoru a požár se následně rozšířil do sila s pilinami nad kotelnou. Událost byla operačnímu středisku ohlášena ve čtvrtek 29. ledna 2009 ve 22.39 hodin.

Když na místo dorazily první jednotky, začaly s likvidací požáru pilin na venkovním prostoru. Po uhašení byl proveden průzkum sila, kterým bylo zjištěno, že oheň se rozšířil i tam. Vyhořelé piliny uskladněné venku hasiči začali vyvážet. S likvidací požáru pilin uvnitř sila pomohla speciální technika – řezací souprava Cobra, která dokáže při řezání materiálu i hasit. Požár se podařilo zlikvidovat půl druhé hodiny po půlnoci. V sile bylo uskladněno 120 až 130 m3 pilin a oheň zničil také zařízení na vyndávání pilin. Škoda byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun. Pravděpodobnou příčinou požáru byla technická závada na elektroinstalaci nebo nedbalost.

V pátek 30. ledna po osmé hodině ranní vyjeli hasiči z Klatov na místo znovu, protože spodní část sila začínala opět hořet. Po domluvě s majitelem bylo silo otevřeno a požár dohašen.

Zasahující jednotky:

HZS Klatovy
HZS Plzeň-Košutka
JSDH Klatovy Luby
JSDH Klatovy


por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje


-swo-

Sdílet