Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Koupil benzín a zapálil se

Obrovský šok zažila obsluha čerpací stanice v Praze na Barrandově

Mladík nejdříve nechal u svých kamarádů dopis na rozloučenou ve verších pro svou rodinu. Ta ho ihned začala hledat. Bohužel ho našla až kolem půlnoci v sanitce pražské záchranné služby.

Chlapec totiž přišel na benzínku, koupil si osm litrů benzínu Natural 95, popošel asi dvacet metrů, koupeným benzínem se polil a zapalovačem zapálil. Obsluha pumpy a přijíždějící řidiči ho uhasili a přivolali záchranku.

Mladík je v kritickém stavu
Lékaři poskytli zraněnému přímo v terénu první pomoc, zajistili životní funkce pomocí přístrojů a převezli ho do vinohradské nemocnice. „O půlnoci dovezli pacienta s popáleninami třetího stupně na 82 procentech těla, zasaženy byly i dýchací cesty, jeho stav je kritický,“ řekl k případu primář kliniky popáleninové medicíny Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Ludomír Brož.

„Zahájili jsme okamžitě protišokovou terapii a provádíme uvolňující nářezy na popálených plochách. Muž je uměle tlumen a dýchá za něj přístroj. Další převazy budou následovat podle potřeby, aby plochy byly udrženy co nejdéle sterilní,“ dodal primář Brož.
Sdílet