Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jednu z cen pořadu 112 převzala i Naděžda Tomčíková

Včera, 30. ledna 2009, byly úplně poprvé v existenci pořadu 112 – V ohrožení života předávány ceny za hrdinské činy. Slavnostní předání cen hrdinů tohoto pořadu se konalo v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze.

Včera, 30. ledna 2009, byly úplně poprvé v existenci pořadu 112 – V ohrožení života předávány ceny za hrdinské činy. Slavnostní předání cen hrdinů tohoto pořadu se konalo v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze. Slavnostního předávání cen se zúčastnili nejvyšší představitelé Hasičského záchranného sboru ČR, Policejního prezídia i zdravotnické záchranné služby.

Diváci pořadu 112 – V ohrožení života měli možnost vybrat z 15 hrdinů. Hlasování bylo ukončeno 20. ledna a výsledky se dozvíte v pořadu 112 – v ohrožení života již 3. února 2009. „Za dva a půl roku, co Stodvanáctku na Nově vysíláme, jsme samozřejmě zaznamenali více případů, které by si „CENU POŘADU 112 – 2008" zasloužily, ale rozhodli jsme se nominovat jen příběhy, které ´Stodvanáctka´ odvysílala v roce 2008," řekl na úvod dnešního slavnostního předávání Mirek Vaňura.

„Hodně si ale vážíme VŠECH zachránců, jejichž příběhy jsme ve ´Stodvanáctce´ odvysílali a kteří dokázali a dokáží pomoci při lidském neštěstí. I když jsme nemohli nominovat všechny, v naší soukromé nominaci jsou už dávno. A proto, abychom ukázali jejich sílu a ochotu pomáhat, vlastně ´Stodvanáctku´ vysíláme," doplnil Mirek Vaňura.

Prozradíme v tuto chvíli jen, že jednu z cen tohoto pořadu 112 získala Naděžda Tomčíková, která jako cestující z vlaku ve Studénce pomáhala a brilantně organizovala pomoc pro zraněné před příjezdem záchranářů. A protože se o všech hrdinech pořadu 112 dozvíte 3. února, mně zbývá jen pogratulovat ´Hrdince pořadu 112´ a hrdince Pardubického kraje, která cenu převzala z ruku brig. gen. Mgr. Oldřich Martinů, policejního prezidenta.

Celý příběh paní Tomčíkové naleznete na webových stránkách www.hzspa.cz.


Info: por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje


-wap-

Sdílet