Sobota 11. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Třímilionová škoda vznikla po požáru v dětském domově na Příbramsku

Ve čtvrtek 2. března 2017 zasahovaly jednotky požární ochrany v areálu Dětského domova se školou, základní školy a školní jídelny Sedlec-Prčice v okrese Příbram.

Požár v jednom z ubytovacích objektů byl na operační středisko středočeských hasičů nahlášen dvanáct minut po 13. hodině. Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Sedlčany, kterým zároveň vyjela na pomoc místní dobrovolná jednotka Sedlec-Prčice a také JSDH obce Votice.

Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že ohniska požáru jsou ve dvou pokojích ve druhém nadzemním podlaží v prostoru podkroví, kde se v tu dobu naštěstí nikdo nenacházel. Zatímco v jednom z pokojů hořela postel, druhý pokoj byl celý v plamenech, které se navíc rozšířily do střešní konstrukce. Požár se podařilo lokalizovat v 14.07 hodin a za dalších čtyřicet minut zlikvidovat.

K události byl povolán služební pes vycvičený k vyhledávání akcelerantů hoření, který však žádné místo neoznačil. Podle vyšetřovatele požárů a přítomných kriminalistů je pravděpodobnou příčinou vzniku požáru úmyslné zapálení. Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 3 miliony korun, stejnou částkou i uchráněné hodnoty.

Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje
Sdílet