Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do Hanušovic dodal Moto-Truck nový dopravní automobil Volkswagen Transporter

Dopravní automobil DA-L1Z na podvozku Volkswagen Transporter 4×4 T6 byl předán hasičům z Hanušovic. Vůz byl spolufinancován z Integrovaného operačního programu Evropské unie.

Kabina vozidla umožňuje přepravu celkem osmi osob včetně řidiče. Mezi sedadlem řidiče a spolujezdce je umístěn ukládací box, na kterém jsou namontovány dobíjecí úchyty se samostatným jištěním pro dvě svítilny Survivor a dvě ruční radiostanice MOTOROLA. Vše je v dosahu řidiče a velitele – včetně všech ovládacích prvků.

O dobíjení a akumulaci baterii se stará inteligentní nabíjecí zařízení, které je propojeno se zásuvkou RETTBOX. Ta se po nastartování vozidla automaticky rozpojí. Systém umožňuje dobíjení vozidla kdekoliv, kde je v dosahu zásuvka na 230 V. V nouzovém stavu lze dobíjet baterii vozidla i pomocí elektrocentrály.

Na střeše Volkswagenu je umístěno VRZ zábleskového typu s LED s vysokou svítivostí. V přední masce je osazen pár zábleskových LED světel se samostatným vypnutím. Na střeše v zadní části je namontována sváděcí desetiprvková alej, která je – stejně jako modrá rampa – široká 1 200 mm.

Velký důraz byl kladen na pečlivost a technické provedení celé přestavby vozidla, o kterou se postarala společnost MOTO-TRUCK CZ s.r.o. – firma zajistila dodávku kompletního automobilu.

Vozidlo si s sebou veze základní vybavení a splňuje všechny podmínky k evakuaci a přepravě osob. Pohon 4×4 umožňuje přesun jednotky i v náročném terénu a o teplo v zimním období se hanušovickým hasičům postará nezávislé topení WEBASTO.

Hanušovičtí poprvé dostali do své jednotky nové vozidlo a jsou na něj náležitě pyšní. Velitel jednotky pan František Ambroz při své návštěvě ve společnosti MOTO-TRUCK pečlivě dohlížel na dokončovací práce a neskrýval svůj obdiv k vysoce profesionálnímu přístupu a provedení celé realizace.

Moto-Truck s.r.o.
Sdílet