Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jedna osoba zemřela po nehodě dvou osobních aut a kamionu u Lochenic, dalších pět lidí bylo zraněno

K vážné dopravní nehodě došlo 6. března 2016 odpoledne na silnici I/33 z Hradce Králové ve směru na Jaroměř. Nedaleko Lochenic došlo ke střetu dvou osobních aut a kamionu. První informace z místa hovořily o sedmi zraněných, dva z nich měli být ve vozech zaklíněni.

K nehodě došlo pravděpodobně tak, že vozidlo Hyundai jedoucí od Jaroměře chtělo odbočit vlevo na Lochenice a dávalo přednost protijedoucím vozidlům. Kamion, který jel za ním však nestihl zabrzdit, narazil do něho a postrčil ho před protijedoucí vozidlo Opel.

U řidiče kamionu a Oplu byl vyloučen alkohol na místě dechovou zkouškou. U řidiče Hyudaie byl nařízen odběr krve. Silnice byla na dvě hodiny zcela uzavřena. Pro osobní vozidla byla stanovena objížďka. Kamiony musely čekat do otevření.

por. Iva Kormošová, Policie ČR

Operátoři krajské záchranky na místo vyslali čtyři záchranářské posádky, spolu se dvěma lékaři v setkávacím systému ze základen v Hradci Králové a Jaroměři. Zároveň na místo vyjel rovněž inspektor provozu, který se ujal vedení zdravotnické složky zásahu. Na místě nalezli záchranáři celkem šest zraněných lidí.

Nejvážnější poranění utrpěla posádka jednoho z osobních vozů, kterou tvořil starší pár. Senior na volantem utrpěl vážná poranění, zejména v oblasti hrudníku a jeho stav si vyžádal intenzívní přednemocniční pé­či.

Poté, co jej hasiči z vozu vyprostili, musel být uveden do umělého spánku a napojen na přístrojovou ventilaci. Následně byl převezen do traumacentra v královéhradecké nemocnici. Jeho spolucestující na místě podlehla mnohočetným závažným zraněním, která při srážce utrpěla.

V druhém osobním autě cestovali čtyři cizinci. Starší muž a žena středního věku utrpěli závažnější poranění, zejména v oblasti hlavy, břicha a končetin. Po poskytnutí potřebné péče je záchranáři transportovali na chirurgii do Hradce Králové Spolu s nimi tam byli převezeni ještě mladý muž a žena, kteří byli při nehodě zraněni lehce. Řidič nákladního vozu vyvázl z nehody bez zranění.

Ivo Novák
ZZS Královéhradeckého kraje

Foto: Policie ČR
Sdílet