Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mýtě na Tachovsku vyhořela bednárna

Osm hasičský jednotek likvidovalo v neděli 1. února 2009 požár v areálu pily v Mýtě na Tachovsku. Událost byla na operační středisko oznámena v půl čtvrté odpoledne, úplně zlikvidovat požár se podařilo po téměř čtyřech hodinách. Škoda byla předběžně odhadnuta na 10 milionů korun.

Požár vznikl v objektu bednárny na ploše asi 60krát 20 metrů. Hasiči zasahovali v dýchací technice z venku i uvnitř budovy. Oheň zničil střechu objektu a stroje a zařízení uvnitř. Díky včasnému zásahu a velkému počtu jednotek se hasičům podařilo část budovy zachránit a zabránit šíření požáru na další objekty. Práci jednotkám ztěžoval mráz, kvůli kterému voda zamrzala nejen na objektu, ale také na přístupových cestách.

Dovoz vody na požářiště z rybníka zajišťovaly dobrovolné jednotky. Po dohašení drobných ohnisek a kontrole objektu bylo požářiště předáno majiteli krátce před sedmou hodinou večer. Dnes je na místě vyšetřovatel, který ve spolupráci s PČR zjišťuje příčiny požáru. Pravděpodobně se jednalo o technickou závadu na elektroinstalaci. Předběžně byla škoda vyčíslena na 10 milionů korun, uchráněné hodnoty činí 5 milionů korun.

Zasahující jednotky:

HZS Tachov
HZS Stříbro
JSDH Bor
JSDH Planá
JSDH Chodová Planá
JSDH Halže
JSDH Tachov
JSDH Dlouhý Újezd


por. Mgr. Alena Marešová
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje



-swo-

Sdílet