Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na dálnici D1 u Popovic došlo k nehodě tří kamionů a dodávky, hasiči museli vyprošťovat

Ve čtvrtek 9. března 2017, krátce před desátou hodinou, byla na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámena dopravní nehoda několika nákladních vozidel na kilometru 14,5 dálnice D1 ve směru z Brna do Prahy.

K události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Říčany a jednotka SDH Senohraby. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se jde o nehodu tří kamionů a jedné dodávky, přičemž v kabině jednoho z kamionů se nachází zaklíněný řidič. Ten sice nebyl zraněn, ale nedokázal vlastními silami z vozidla vylézt.

Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vytrhli dveře a následně pomohli řidiči z vozidla. Poté byl předán do péče ZZS, která jej preventivně prohlédla, ale ponechala na místě. Vzhledem k tomu, že při nehodě uniklo cca 200 litrů nafty, byla na místo vyslána ještě jednotka ze stanice Benešov s technickým vozidlem, které dovezlo dostatečnou zásobu sorbentu.

Po celou dobu zásahu hasičů byla dálnice ve směru do hlavního města zcela uzavřena, částečně se podařilo obnovit provoz pár minut po poledni.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje
Sdílet