Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zapálili autobusovou zastávku i koše v Kynšperku nad Ohří. Tři osoby policisté obvinili z poškození cizí věci

Z přečinu poškození cizí věci si obvinění vyslechli dva muži ve věku 23 a 42 let a jedna žena ve věku 23 let. Obvinění muži měli založit 28. 2. požár v autobusové zastávce v Kynšperku nad Ohří. Autobusová zastávka téměř celá shořela. Škoda je předběžně vyčíslena na částku 80 000 Kč.

Dalších dvou skutků se měli společně dopustit dne 2. 3. 2017 mezi jednou a druhou hodinou v noci v Odravě. Na kamerovém záznamu, který máme k dispozici je vidět, jak nakupují do kanystru benzín na benzinové čerpací stanici, který bezprostředně poté použijí k založení požáru dvou kontejnerů s odpadem poblíž benzinové stanice.

Další dva kontejnery s odpadem měli zapálit o chvilku později v autobusové zastávce v obci Lipoltov. Škoda je zde předběžně vyčíslena na částku 33 000 Kč. Obviněná žena je v obou případech měla vozit v osobním vozidle.


O několik dní později měl obviněný 42letý muž řídit osobní vozidlo, se kterým přijel na čerpací stanici na Chebsku. Muž řídil i přesto, že má vysloven zákaz činnosti řízení všech motorových vozidel. Do vozidla natankoval přes 16 l benzinu a bez zaplacení z místa odjel. Společnosti, která provozuje čerpací stanici, vznikla škoda přes 500 Kč.

Pachatele, kteří zapálili aut zastávku a kontejnery s odpadem, zjistili na základě získaných poznatků policisté z Kynšperka společně s kriminalisty ze Sokolova.

Chebští kriminalisté se dvěma muži a jednou ženou zahájili trestní stíhání a sdělili jim obvinění ze spáchání přečinu Poškození cizí věci.

Všichni tři obvinění jsou stíháni na svobodě. V případě prokázání viny jim hrozí za přečin Poškození cizí věci až jeden rok vězení.

Dvaačtyřicetiletému muži za Maření výkonu úředního rozhodnutí hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová
Policie ČR
Sdílet