Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Závod v lezení na obtížnost na umělé stěně "O Hořickou trubičku 2017“ vyhrál Petr Urbanovský z Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje, Sportovní klub hasičů Královéhradeckého kraje a Česká hasičská sportovní federace za podpory nadace ČEZ a Odborového svazu hasičů, uspořádali sportovní akci: Lezení o Hořickou trubičku 2017.

Je to závod v lezení na obtížnost na umělé stěně, který se konal dne 20.4. 2017 v Hořicích v Podkrkonoší. Tato soutěž je určena příslušníkům a zaměstnancům Hasičského záchranného sboru České republiky. Sedmého ročníku se zúčastnilo 21 závodníků z celé České republiky.

Nejprve se soutěžící rozdělili na dvě skupiny a začalo se lézt na dvou cestách současně. Rozřazovací lezecké cesty byly v mírně převislé stěně a obě začínaly pro všechny „lezitelnou“ obtížností za 5 UIAA a následně gradovaly a tím i seřadily celé startovní pole. Do finále postupovalo deset nejlepších lezců.

O pořadí rozhodovali body za dosažený chyt. Po dohodě s desítkou nejlepších byla zrušena izolace závodníků při lezení finálové cesty a tím se navodila ještě lepší atmosféra, která zůstala až do konce závodu. Ve finálové cestě, s obtížností převyšující 8 UIAA, si po dlouhém náročném převisu došel pro vítězství Petr Urbanovský z Olomouckého kraje. Druhé místo vybojoval Pavel Pfeifer z Královéhradeckého kraje a třetí místo obsadil zkušený lezec z Libereckého kraje Jaroslav Voříšek.

Partnery akce jsou:

Mediálním partnerem akce byl web www.pozary.cz

Výsledky jsou ke stažení v příloze.

nstržm. Jaroslav Vašátko
HZS Královéhradeckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
Výsledky, závod - Lezení o Hořickou trubičku 2017.xls zobrazit online XLS 52 kB