Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Aplikace HZS Jihomoravského kraje na hlášení pálení klestí

Představujeme vám aplikaci HZS Jihomoravského kraje, která slouží občanům na hlášení pálení klestí. V dnešní ,,elektronické" době je takovýto formulář snadno dostupným prostředkem.

Ilustrační foto


Aplikace hlášení pálení klestí. Odesláním formuláře Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje nepovoluje pálení. Odesláním vyplněného formuláře je Vaše pálení evidováno operačním a informačním střediskem hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. Evidence slouží jen pro možnost ověření místa pálení s možným nahlášením požáru.

Náhled:

Hlášení o pálení


informace, nápověda Upozorňujeme na zákon č. 133/1985 Sb. ve znění pozdějších předpisů, který v § 5 odst. 2 zakazuje právnickým a podnikajícím fyzickým osobám vypalování porostu. Při spalování hořlavých látek na volném prostranství jsou právnické a podnikající fyzické osoby povinny, se zřetelem na rozsah této činnosti, stanovit opatření proti vzniku a šíření požáru. Spalování hořlavých látek na volném prostranství včetně navrhovaných opatření jsou povinny předem oznámit územně příslušnému hasičskému záchrannému sboru kraje, který může stanovit další podmínky pro tuto činnost, popřípadě takovou činnost zakázat. Ustanovení zvláštních právních předpisů nejsou tímto dotčena.


Pálení na katastru obce:
Datum začátku platnosti:  –  –
Čas začátku platnosti: :
Datum konce platnosti:  –  –
Čas konce platnosti: :
Zodpovědná osoba:
Zodpovědná organizace:
Telefonní číslo:
Tip: Uvádějte mobilní telefon osoby, která bude místo pálení fyzicky dozorovat. Tato osoba bude kontaktována v případě následného nahlášeného požáru v místě pálení.

Celou aplikaci v elektronické podobě nalaznete zde.

Sdílet