Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ivo Mitáček uvažuje kvůli ženám o plastice

Zlínský deník přinesl zajímavý článek o velkých strastech, které v poslední době omezují práci oblíbeného tiskového mluvčího místního HZS Ivo Mitáčka.

Mluvčímu krajských hasičů Ivu Mitáčkovi přinášejí ženy jenom samé těžkosti. Kdykoliv jej potkají třeba v ulicích města, nerozpakují se na něj bezostyšně vrhnout. Aby se dostaly do jeho blízkosti, neváhají dokonce samy založit požár.

Deník na to upozornil vyšetřovatel hasičů Libor Netopil, který se příčinami vzniku požárů zabývá. „Například minulý pátek jsme zasahovali u hořícího auta v centru Zlína. Když jsem pak hledal důvod, proč k požáru došlo, zjistil jsem, že vozidlo úmyslně zapálila jeho majitelka,“ svěřil se vyšetřovatel.

Protože podobných případů za poslední půlrok výrazně přibylo a podle Netopila mohla vždy za požár žena, rozhodl se vzít situaci do vlastních rukou.
„Při každé takové události jsem nenápadně pokukoval, jak se tyto dámy chovají. Místo toho, aby byly zdrcené, že přijdou o svůj vůz, po příchodu našeho mluvčího se celé rozzářily. Tehdy mi to došlo,“ popsal Netopil.

Toto tvrzení Mitáček nejprve zcela popřel. „Svého charizma jsem si vědom, ale kvůli mně by se přece ženy nedopouštěly tak závažných trestných činů,“ kroutil nevěřícně hlavou. Deníku se ale podařilo vypátrat jednu z těch, které požár úmyslně založily.

„Nemohu odolat jeho pohledu. Je prostě k sežrání. To byl hlavní důvod, proč jsem nedávno auto svých rodičů podpálila. Chtěla jsem ho prostě vidět,“ rozplývala se třicetiletá Alžběta Paroulková, třímaje v rukou jeho fotografii. „Jeho snímky mám vylepené i nad postelí. V různých situacích, s přilbou i bez,“ přiznala.

Tomuto důkazu už Mitáček oponovat nemohl. „Ano, přiznávám, že už mě to napadlo,“ svěřil se poté mluvčí. Několik bezesných nocí prý strávil uvažováním nad možností, jak vzniku dalších tragédií zamezit. „Začal jsem dokonce uvažovat o plastice. Přemýšlím, že si nejdříve nechám zvětšit nos. Uvidíme, jaké ovoce to přinese,“ uzavřel.

Informace uvedené v článku se nezakládají na pravdě, článek je součástí rubriky uvedeného deníku Houpačka, nicméně naší redakci pobavil a proto si s ním dovolujeme odlehčit den.

Autor: Marie Šidlová
Zdroj: Zlínský deník

Foto: Zlínský deník

-kow-

Sdílet