Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny zničily přístavbu domu v obci Březolupy na Uherskohradišťsku, rozšíření na okolní domy hasiči včas zabránili

Tři jednotky hasičů zasahovaly 18. března 2017 na místě nočního požáru v obci Březolupy na Uherskohradišťsku. V 23:17 hodin byl na tísňovou linku krajských hasičů oznámen požár rodinného domu v obci Březolupy. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a dobrovolných hasičů z Březolup a Bílovic.

Požár zasáhl přístavbu rodinného domu, kterou prakticky celou zničil. Plameny také poškodily fasádu sousedního domu a šířily se směrem na jeho střešní konstrukce. Zásahem hasičů se podařilo rozšíření požáru ale včas zabránit a sousední dům zachránit. Uchránit se podařilo také dům, na který přístavba navazovala.

V 23:41 hodin, jedenáct minut po příjezdu první jednotky, byl požár lokalizován a dnes v 01:29 hodin zcela zlikvidován.

Podle prvotních odhadů požár způsobil škodu ve výši asi 100.000 korun. Uchráněn byl další majetek v hodnotě okolo 2 500.000 korun. Při události nebyl nikdo zraněn.

Už v době hasebního zásahu začal na místě pracovat i vyšetřovatel hasičů. Ten se na místo vrátí ještě v dnešních ranních hodinách, kdy bude pokračovat v dalším ohledání místa požáru. Příčina vzniku požáru nebyla zatím stanovena.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet