Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchrana sebevraha v Berouně

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou velitelský automobil VEA-Hyundai, cisternová automobilová stříkačka CAS 20-Iveco a velitelský automobil VEA-Škoda Fabia spolupracovala s Policií ČR a zdravotnickou záchrannou službou při záchraně muže, který vyhrožoval sebevraždou v jednom z panelových domů v Berouně.

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun s technikou velitelský automobil VEA-Hyundai, cisternová automobilová stříkačka CAS 20-Iveco a velitelský automobil VEA-Škoda Fabia spolupracovala dne 6. února 2009 v 11:11 s Policií ČR a zdravotnickou záchrannou službou při záchraně muže, který vyhrožoval sebevraždou v jednom z panelových domů v Berouně.

Po příjezdu jednotky na místo zásahu bylo zjištěno, že na schodišťové podestě v 6. nadzemním podlaží osmipodlažního bytového domu je muž vyhrožující skokem do zrcadlového prostoru.

Hasiči provedli vymezení nebezpečné zóny v místě možného dopadu těla v přízemí a ve 4. a 3. nadzemním podlaží vytvořili provizorní zábrany ze 3 dílů nastavovacího žebříku a 2 teleskopických žebříků.

Se sebevrahem vyjednával hasič s výcvikem v posttraumatické intervenční péči a psycholog HZS Středočeského kraje, který byl přivezen z krajského ředitelství v Kladně. S přihlédnutím k zabezpečení zrcadlového prostoru žebříky bylo v průběhu vyjednávání Policií ČR a hasičem přikročeno k zásahu a muž byl povalen na zem, zajištěn a následně předán lékaři zdravotnické záchranné služby.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun, vrchní komisař
HZS Středočeského kra­je

-miw-

Sdílet