Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár střechy zaměstnal hasiče na Bruntálsku

Dvacet minut po třiadvacáté hodině dne 6. 2. 2009 obdrželi moravskoslezští hasiči zprávu, že v Petrovicích na Krnovsku (BR) hoří střecha domu. Nedávno rekonstruovaného a připraveného plnit svou roli penzionu pro turisty. Na místo vyjeli hasiči HZS Moravskoslezského kraje ze stanic Krnov a Bruntál a dobrovolní hasiči z jednotek obcí Jindřichov ve Slezsku, Města Albrechtic, Osoblahy a Vrbna pod Pradědem.

Po příjezdu na místo nalezli ji plameny zachvácenou střechu penzionu. Plocha požáru dosahovala téměř 20 × 10m. Hašení komplikoval silný vítr a množství kouře. Hasiči museli zasahovat v nasazené dýchací technice. Oheň zcela zachvátil střechu a patro budovy. Také díky zdlouhavému a komplikovanému rozebírání konstrukce střechy a hledání všech skrytých ohnisek si vyžádalo nasazení téměř 30 zasahujících hasičů do brzkých ranních hodin následujícího dne.

Požár se podařilo zlikvidovat až po dlouhých šesti hodinách usilovného zásahu a před devátou hodinou dopoledne 7. 2. 2009 byl objekt předán majiteli. Na místě se ihned pustili do práce vyšetřovatelé příčin požáru z řad hasičů a Policie ČR. Škoda požárem způsobená byla majitelem penzionu vyčíslena na 2 miliony korun.

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje


-swo-

Sdílet