Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U rozsáhlého požáru rodinného domu v Mirošovicích zasahovalo šest jednotek hasičů

V úterý 28. března 2017 šest minut před půl pátou přijal operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o požáru střechy rodinného domu v Mirošovicích v okrese Praha-východ.

K místu události vyslal operační důstojník dle poplachového plánu jednotku profesionálních hasičů ze stanice Říčany, kterou následovaly jednotky SDH Senohraby a Mnichovice. Po příjezdu první jednotky k místu události bylo zjištěno, že požárem je zasažena celá střecha, která se postupně již propadá do vnitřních obytných prostorů.

Současně s hasiči se k požáru domu dostavila i jeho majitelka, která hasičům sdělila, že v domě se nenachází žádné osoby, ale jsou tam tři psi, které hasiči v dýchací technice vyndali ven.

Velitel zásahu si poté vyžádal další posilové jednotky z důvodů většího počtu nasazených hasičů v dýchací technice a předpokládané větší spotřebě vody. K místu tak postupně vyjely ještě jednotky SDH Pyšely, Čtyřkoly a Čerčany.

Hasičům se požár podařilo dostat pod kontrolu pomocí několika C proudů, následovalo dohašování skrytých ohnisek. Poté hasiči pomohli s evakuací předmětů ze zasaženého domu.

Krátce po půl osmé byla velitele zásahu ohlášena lokalizace požáru, na místě události byla ponechána jednotka SDH Mnichovice, která provede dohled po dobu 8 hodin.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, škoda vzniklá požárem byla vyčíslena zhruba na dva miliony korun. .

Sdílet