Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cyklista zemřel na místě, řidič musel do nemocnice

Dne 8. 2. 2009 v 09:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po tragické dopravní nehodě u Otrokovic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem.

Dne 8. 2. 2009 v 09:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po tragické dopravní nehodě u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55 došlo k tragické dopravní nehodě mezi osobním autem a cyklistou.

Řidič osobního auta nejdříve srazil třiačtyřicetiletého cyklistu, který byl odražen mimo komunikaci. Těžce zraněný cyklista podlehl svým zraněním na místě nehody.

Vozidlo pokračovalo po nehodě v jízdě dalších asi padesát metrů a následně havarovalo do sloupu vysokého napětí. Sloup s elektrickým vedením spadl na silnici a zablokoval dopravu na hlavním tahu.

Třicetiletý řidič zůstal v osobním autě v těsné blízkosti sloupu a drátů. Zdravotníci zůstali v bezpečné vzdálenosti a hasiči se vydali k řidiči. Muže z vozu hasiči vytáhli bez použití vyprošťovacího zařízení a následně ho předali připravené posádce zdravotnické záchranné služby. Po prvotním ošetření byl řidič odvezen do nemocnice ve Zlíně k další nezbytné péči a hospitalizaci.

Hasiči pomáhali na místě s ochranou okolí v blízkosti spadlého sloupu a potrhaných elektrických drátů. Vrak auta byl zajištěn proti požáru a úniku provozních kapalin. Velitel zásahu si na místo vyžádal výjezd pracovníků energetické společnosti.

Po zadokumentování místa nehody byl sloup odstraněn z vozovky, stejně jako i dráty vedení. Dopravní nehodu na místě vyšetřovala policie. Poškozené elektrické vedení patřilo vodárenské společnosti, která si sama zajistila opravu a odstranění překážky.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla zcela zastavena doprava na hlavním tahu mezi obcí Otrokovice a Tlumačov.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

-kow-

Sdílet