Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u sesuvu domu

K zásahu u částečně zříceného domu dnes odpoledne hasiči vyjížděli do ulice Marie Stejskalové v Brně-Žabovřeskách.

K zásahu u částečně zříceného domu včera odpoledne hasiči vyjížděli do ulice Marie Stejskalové v Brně-Žabovřeskách.

Na rohu Burianova náměstí a ulice Marie Stejskalové se propadla část chodníku i přední části starého a nebydleného přízemního rodinného domku. Událost byla ohlášena ve 14.27 hodin, na místě zasahovaly tři jednotky hasičů ze stanic v Lidické, Bauerově a Hrázní ulici. Při jejich příjezdu již byla zřícená část zdi vstupní části domku z ulice Marie Stejkalové. Na chodníku a v přední části domu byl přibližně tři metry hluboký kráter o půdorysu zhruba devíti čtverečních metrů. Z objektu o celkovém půdorysu zhruba 12 krát 6 metrů se zřítila stěna o rozměrech cca čtyři krát čtyři metry. Tři metry hluboký kráter na chodníku a ve vstupní části domku se při dalším sesuvu zdiva postupně rozšířil na plochu zhruba tři krát pět až šest metrů.

Hasiči vymezovacími páskami uzavřeli místo zásahu a policisté odkláněli dopravu. Protože do jámy zřícené části unikala voda, hasiči na místo povolali pohotovostní techniky vodáren, kteří uzavřeli hlavní přívod vody do objektu. Do domku byl odpojen také přívod plynu a el. energie.

Na místo se dostavili také starosta městské části, majitel domku a statik, který po prohlídce narušeného objektu konstatoval, že jeho přední část až po nosnou zeď je třeba strhnout.

V 16.13 hodin hasiči místo události předali starostovi městské části. Úřad městské části v součinnosti s majitelem nemovitosti zajistil provizorní ohraničení sesuvu a uzavření části ulice do zahájení stavebních prací k odstranění poškozené části domku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet