Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto narazilo do stromu – zraněno pět lidí

Pět lidí bylo včera odpoledne zraněno při dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Favorit na Brněnsku. Auto, v němž cestovali tři dospělí a dvě děti, havarovalo na zasněžené vozovce mezi obcemi Domašov a Přibyslavice v okrese Brno-venkov.

Pět lidí bylo včera odpoledne zraněno při dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Favorit na Brněnsku.

Auto, v němž cestovali tři dospělí a dvě děti, havarovalo na zasněžené vozovce mezi obcemi Domašov a Přibyslavice v okrese Brno-venkov. Vozidlo vyjelo ze silnice, narazilo do stromu a náraz ho odmrštil zhruba dva metry. Auto po střetu zůstalo stát částečně na vozovce a částečně mimo komunikaci. Při nehodě byl zraněn 41letý řidič, zraněni byli také další dva dospělí a dvě děti.

Nehoda byla krajskému operačnímu a informačnímu středisku HZS ohlášena v 15.07 hodin. Protože událost se stala na pomezí Jihomoravského kraje a Kraje Vysočina, na místo vyjely jednotky hasičů ze stanic v Rosicích a ve Velké Bíteši.

Při příjezdu hasičů byli čtyři zranění mimo vozidlo, pátý zraněný zůstal uvnitř auta, nebyl však zaklíněn. Hasiči zraněným poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu sanitek ZZS je pomohli naložit k odvozu do nemocnice. Hasiči také zajistili místo nehody, na autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Únik provozních kapalin nebyl zjištěn. Vozidlo mělo v zavazadlovém prostoru nádrž na plynový pohon – také únik plynu hasiči nezjistili.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Ilustrační foto - skutečnosti uvedené na snímku nemusí ani vzdáleně připomínat skutečnost

-kow-

Sdílet