Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu dvou osobních vozidel a autobusu na Znojemsku zemřel jeden z řidičů

Na frekventované komunikaci první třídy č. 53 došlo dnes před polednem k vážné dopravní nehodě, ve které figuruje autobus a dvě osobní vozidla. Autobus jel směrem na Brno. Renault Clio a Škoda Superb za ním jeli směrem na Znojmo.

Po nárazu Škody Superb do Renaultu Clio došlo k jeho odhození na protijedoucí autobus. Autobus vyjel mimo komunikaci a zastavil se po několika desítkách metrů v poli. Superb též skončil mimo silnici.

Auto, které se střetlo s autobusem, zůstalo stát na vozovce. Jeho řidič utrpěl zranění neslučitelná se životem a na místě zemřel. Ve zbývajících vozidlech došlo ke zranění obou řidičů a tří cestujících v autobusu. Všichni byli převezeni do nemocnice.

Na místo tragédie se vedle složek integrovaného záchranného systému dostavil i státní zástupce a soudní znalec z oboru dopravy. Situace si vyžádala úplný odklon dopravy na křižovatkách na obec Čejkovice a Miroslav. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

V souvislosti s tím žádáme všechny svědky události, aby nám poskytli svá svědectví. Na neprůjezdné silnici zůstala v kolonách stát pouze nákladní auta a osobní vozidla odjela.

Jestliže někdo z těchto řidičů viděl samotný průběh dopravní nehody, nechť nám tyto informace sdělí prostřednictvím linky 158. Děkujeme za spolupráci. Veškerá dokumentace na místě a odklízení nepojízdných vozidel probíhalo několik hodin. Obnovení provozu předpokládáme až po šestnácté hodině.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

por. Mgr. Lenka Drahokoupilová
Policie ČR
Sdílet