Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na lodžii neohrozil obyvatele domu v Napajedlech, uvnitř bytu nikdo nebyl

Hlášení o černém dýmu z okna bytového domu na ulici Nábřeží v Napajedlech přijali hasiči dne 1. dubna 2017 v 15:01 hodin. Operační důstojník vyslal k požáru profesionální hasiče z centrální požární stanice Zlín a požární stanice Otrokovice, a dále jednotky dobrovolných hasičů města Napajedla a obce Babice. Celkem vyjely dva automobilové žebříky a čtyři automobilové stříkačky.

Při průzkumu hasiči zjistili, že v hořícím bytě není žádná osoba. Z důvodu prodlení vyrazili dveře. Následně zjistili, že v bytě opravdu není žádná osoba, a že nehoří ve vnitřním prostoru bytu, ale na balkoně. Plameny byly uhašeny vodou z kbelíku. Evakuace obyvatel domu nebyla nutná. Hasiči zkontrolovali teplotu konstrukcí, aby zjistili skrytá ohniska.

Na místo požáru se dostavil nájemník bytu a vyšetřovatel hasičů.

Vyšetřovatel zjistil, že k požáru došlo vlivem rozfoukání nedopalků a jejich zapadnutí k papírové krabici na podlaze lodžie.

Požárem došlo k poškození zateplení obvodové stěny ve vnitřním prostoru lodžie a k zakouření bytu pevnými částicemi zplodin hoření.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 20 000 korun. Včasným zpozorováním a zásahem byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 700 000 korun.

Roman Žemlička
HZS Zlínského kraje
Sdílet