Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Příbramští hasiči budou hostit mezinárodní cvičení

Po velice úspěšném 9.ročníku mezinárodním cvičení záchranných složek RESCUE PATROL 2008 který proběhl ve městě Příbram minulý rok v září se již v těchto dnech připravuje 10.ročník tohoto cvičení který se opět uskuteční v Příbrami.V sobotu o tom jednal organizační tým tohoto mezinárodního cvičení složený s dobrovolných hasičů Příbram 1,Březových Hor ,Zdaboře a záchranářů s České Kamenice. Jednání se také zúčastnil mistostarosta města pan Václav Černý.

Organizátoři si prohlédli vitipované lokality v Příbrami ,které se mohou stát místem konání jednotlivých zásahů při cvičení.Po prohlídce všech míst se všichni přesunuli na hasičskou zbrojnici na Březových Horách a jednali o podobě této mezinárodní akce.

Ve večerních hodinách pak proběhla velná hromada SDH Příbram 1 za hojné účasti hostů, na které hasiči zhodnotili uplynulý rok 2008

Za uplynulý rok připomeňme tyto nejdůležitější události uvedl velitel sboru Miroslav Veverka:

Jednotka sboru byla povolána celkem k 25 událostím z toho 7. požárů, 5 zásahů při živelné pohromě, 6 technických pomocí převážně k sanaci ropných látek,2 zásahy na čerpání vody ve sklepích,2 zásah na odchyt nebezpečného bodavého hmyzu,2 hotovosti na stanici(záloha za HZS) a 1 planý poplach.

V dubnu jsme si připomenuli největší požár v novodobých dějinách který vypukl v roce 1978 na Svaté Hoře s hasičskou parádou a svěcením Sv.Floriána

V měsíci dunu a listopadu jsme reprezentovali město na republikových cvičeních v Písku a Bechyni.

V měsících červen,červenec,srpen pomáháme technickým službám při sekání trávy ve městě.

V srpnu 2008 byl jednotce sboru předán nový požární automobil CAS 15,MAN TGM 13240.

V září jsme hostili v našem městě mezinárodní cvičení Rescue Patrol 2008

V září jsme také pomáhali při organizaci I.ročníku běhu hasičů do Svatohorských scho­dů

V listopadu čistění a desinfekce požární nádrže v Kozičíně

Starosta sboru Martin Poulíček pak velice moc poděkoval starostovi města MVDr.Josefu Řihákovi, místostarostovi Václavu Černému a celému zastupitelstvu města za opravdu velikánskou podporu dobrovolným hasičům, také poděkoval za prozíravost s jakou město Příbram nakupuje novou techniku a prostředky požární ochrany, které se využijí a využívají k ochraně obyvatel města Příbram právě při živelných pohromách,požárech a ostatních událostech.

Na závěr valné hromady předal místostarosta města Václav Černý čestné uznání za přípravu a aktivní účast na cvičení Rescue Patrol 2008 Záchranářům z České Kamenice,6.polní nemocnici Olomouc AČR a hasičům z Písku.

V nejbližší době pak čeká dobrovolné hasiče společný výcvik strojníků ,techniků a hasičů všech tří jednotek Příbram 1,Březových Hor a Zdaboře pod vedením nového velitele JSDH Březové Hory a dlouholetým profesionálním hasičem Jaroslavem Tvrdíkem.

Dále nás čeká pomoc Technickým službám při kácení poškozených stromů a pomoc při čištění retenční nádrže na Novém Rybníku v Příbrami zakončil starosta Martin Poulíček.

-kaw- 

Sdílet