Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

K požáru drážní budovy v Libici nad Cidlinou vyjelo pět jednotek, škoda byl stanovena na 50 tisíc korun

V neděli 2. dubna 2017 šest minut před devátou hodinou ranní byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje nahlášen vycházející kouř z bývalého skladu lihovin a piva v areálu nádraží v Libici nad Cidlinou na Nymbursku.

K místu události vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze stanic Poděbrady a Nymburk a jednotky SDH Městec Králové a Libice nad Cidlinou. Vzhledem k tomu, že požárem byla zasažena drážní budova, vyjela také jednotka Hasičské záchranné služby SŽDC Nymburk.

Deset minut od ohlášení události se na místo dostavila první jednotka, která potvrdila požár štítové dřevěné stěny a části střechy. Hasiči požár lokalizovali za necelou půlhodinu pomocí vysokotlakého proudu.

Po příjezdu drážní jednotky bylo z preventivních důvodů vypnuto napájení troleje, která byla nejblíže zasaženému domu. Poté zásah pokračoval pomocí výškové techniky, kdy byla část střechy rozebrána a následně prolita vodou.

Příčina vzniku požáru bude předmětem dalšího vyšetřování, ale jednou z pravděpodobných verzí je nedbalost při kouření. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na 50 tisíc korun, uchráněné hodnoty na trojnásobek.

nprap. Petr Svoboda
HZS Středočeského kraje
Sdílet