Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Soutěž TFA proběhla na stanici v Teplicích v roce 2017 historicky poprvé, nejlepší byl Ondřej Rosenkranz

Historicky první ročník nejnáročnější hasičské soutěže T.F.A. v silovém víceboji – nejtvrdší hasič přežívá, se uskutečnil 1. dubna 2017 v Teplicích v areálu požární stanice HZS Ústeckého kraje. Právě tam se na start postavilo osmnáct z celkem dvaceti přihlášených borců z celé České republiky.

Vedení HZS Teplice soutěž uspořádalo v rámci jedné z mnoha akcí propagující hasiče na Teplicku, a to v rámci letošních oslav letošního 150.výročí od založení hasičského sboru na Teplicku. I tato soutěž tak byla pořádána ve spolupráci se Sdružením dobrovolných hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Jsem rád, že nám počasí přálo a že jsme zde mohli na soutěži přivítat i reprezentanty T.F.A, kteří nám mohli předvést jak se běhá na vrcholové úrovni,

řekl ředitel územního odboru teplických hasičů Ing. Adolf Langer.

V areálu teplické požární stanice pak čekalo na soutěžící sedm speciálních disciplín. Profesionální i dobrovolní hasiči si tak opět sáhli na samé dno svých sil. Pro většinu z nich byl prý nejtěžší výšlap do schodů v rámci závěrečné disciplíny.

TFA je zkratkou z anglických slov Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije a je názvem nejtěžších hasičských soutěží, které svými podmínkami simulují práci hasiče při zásahu. Hasič je při soutěži ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic a přilby a s nasazeným aktivním dýchacím přístrojem.

Kategorie do 35 let:

  1. místo: Ondřej Rosenkranz – výsledný čas: 4:41:60
  2. místo: Jakub Kulhánek – výsledný čas: 5:10:91
  3. místo: Robin Bureš – výsledný čas: 5:56:83

Kategorie nad 35 let:

  1. místo: Petr Weinhöfer – výsledný čas: 5:33:23
  2. místo: Antonín Rendl – výsledný čas: 5:34:62
  3. místo: Pavel Hauer – výsledný čas: 6:11:19
JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet