Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě na D1 u Kroměříže došlo k úniku oleje z kamionu a proražení pneumatik dalších dvou vozidel

O nehodě kamionu a následném poškození dvou osobních vozidel, která projížděla místem události, byli profesionální hasiči informováni v 02:17 hodin. Na místo hlášené události vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Kojetín (mezikrajská výpomoc).

Podle následného upřesnění velitelem zásahu došlo k nehodě kamionu na 258 km dálnice D1. Kamion vyjel mimo komunikaci, projel příkopem a vrátil se zpět na vozovku. Při jízdě mimo komunikaci došlo k proražení olejové vany motory a úniku oleje. Při zpětném nájezdu na komunikaci se na vozovku dostalo také množství hlíny, kamení a kousků betonu. Tyto nečistoty na vozovce následně zapříčinily proražení pneumatik u dvou projíždějících osobních vozidel.

Hasiči zabezpečili a označili místo nehody, zajistili nezbytná protipožární opatření u poškozeného kamionu a pomocí sorbentů zlikvidovali uniklé provozní kapaliny.

Po dobu zásahu byl provoz na dálnici omezen. Na místo byli povoláni také pracovníci správy dálnic s tzv. šipkou a odtahová služba.

Událost se obešla bez zranění osob.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet