Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Velitel stanice ocenil dva příslušníky sboru, v Bystřici pod Hostýnem slouží už 25 let

Páteční ranní nástup k předání a převzetí směn na stanici profesionálních hasičů v Bystřici pod Hostýnem se poněkud odlišoval od všech ostatních. Spolu s dalšími hasiči směny „A“ nastoupili svou dnešní službu také nstržm. Petr Obkráčil a pprap. Vojtěch Sadil.

Na dnešním nástupu obou hasičů by asi nebylo nic zajímavého kdyby nebyl spojen s jedním významným služebním mezníkem jejich života. Tím mezníkem je 25 let služby u hasičů. Obecné označení hasiči uvádíme záměrně, i když svou profesní kariéru zahájili v roce 1992 ještě jako požárníci.

Není bez zajímavosti, že po celou dobu služby byla jejich mateřskou stanicí právě ta v Bystřici pod Hostýnem. Oba svou hasičskou profesi započali na funkcích starších požárníků a od roku 1995 slouží na funkcích hasičů – strojní služby.

Za veškerou odvedenou práci a obětavost ve službě u profesionálních hasičů oběma osobně v rámci ranního předání směn poděkoval velitel stanice a ten jim také tlumočil poděkování a ocenění jejich práce ze strany vedení HZS Zlínského kraje. Ocenění a blahopřání se oběma dostalo také od kolegů končící a nastupující směny.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet