Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest zraněných osob zůstalo po čelním střetu autobusu a osobního vozu u Modletic

V pátek 7. dubna 2017 přijal v 18:45 hodin operátor tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě osobního vozidla a autobusu mezi obcemi Modletice a Herink v okrese Praha-východ.

Už podle prvotního ohlášení bylo zřejmé, že při nehodě bylo zraněno více osob, a tak k místu události vyslal operační důstojník jednotky profesionálních hasičů ze stanic Říčany a Jílové a jednotku SDH Mnichovice, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod. Zároveň vyjeli i dobrovolní hasiči obce Herink.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k čelnímu střetu autobusu a osobního vozidla, přičemž ihned po nehodě začalo hořet v motorové části osobního vozidla. Požár pohotově uhasil za pomoci přenosného hasicího přístroje řidič z autobusu.

Dále bylo potvrzeno, že v autobuse byly zraněny tři osoby a v osobním vozidle se zranila řidička a dvě nezletilé děti. Hasiči zkontrolovali motorový prostor auta po požáru, na obou vozidlech udělali protipožární opatření a pomohli zdravotnické záchranné službě při ošetřování zraněných.

Pak sorbentem zasypali rozlité provozní kapaliny na vozovce a zajistili nasvícení místa nehody pro účely vyšetřování policií. Následně jednotky vyprostily obě vozidla a pomohly odtahové službě s naložením osobního auta na podvalník. Odtah nabouraného autobusu si zajistil Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Po celou dobu zásahu byla silnice mezi Herinkem a Modleticemi uzavřena a jezdilo se po objízdné trase. Obnovit provoz se podařilo krátce před 22. hodinou. Příčinu nehody vyšetřuje Policie ČR.

Sdílet