Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U požáru rodinného domu v Příbrami zasahovaly tři jednotky hasičů

V noci z pátku na sobotu 8. dubna 2017 byl v 0.40 hodin na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár rodinného domu v Příbrami.

K místu události tak zamířili profesionální hasiči ze stanice Příbram, kterým vyjely na pomoc jednotky SDH Příbram VI-Březové Hory a Trhové Dušníky. První jednotka se na místo dostavila osm minut od ohlášení případu, kdy bylo zjištěno, že jde o požár prvního patra řadového rodinného domu, ve kterém se nacházejí lidé.

Hasiči v dýchací technice nejdříve za pomoci ochranných proudů zachránili a evakuovali osoby z domu a předali je zdravotnické záchranné službě. Následně se jednotky zaměřily na likvidaci požáru. K jeho lokalizaci bylo použito tří C proudů a vysokotlaku. Lokalizace požáru byla velitelem zásahu ohlášena ve 2.17 hodin. Pak byl pomocí termokamery prohledán zasažený prostor a dohašena skrytá ohniska požáru.

Na místě byla do ranních hodin ponechána na dohled jednotka SDH Příbram VI-Březové Hory. Postižené rodině zajistilo město náhradní ubytování. Příčina vzniku požáru bude předmětem dalšího vyšetřování, které začalo v sobotu dopoledne. Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun.

Sdílet